Meny

Hej på er!

Förslag på frukost, lunch & middag som jag och AnnSofie brukar äta.

Frukost:
Varierar mellan hallon och blåbär (varannan dag) med mjölk & grädde.
1/2 paket bacon (140g) stekt i smör eller olivoljaeta
1-2 ekologiska ägg
2 glas vatten

ev.
Grönt te med halva glaset grädde (alltid 40% fett)
1 burk makrill i tomatsås
1ägg
1-2 skivor ost (fet ost) som man rullar ihop (man kan bre på lite smör eller philadephiaost på osten)

Kom ihåg ! Aldrig light-produkter utan vanligt smör som bregott, 40% vispgrädde osv. Det fetaste man kommer åt.

Lunch:
Massor av grönsaker & sallad med varierande färger. Därefter kött, fisk eller fågel av olika slag. Feta såser innehållandes t ex majonäs, gräddfil, creme fraishé, grädde, kokos och turkisk yoghurt.

ev. Rostbiff med bearneisesås och grönsaker & sallad.

Kom ihåg! Ät tills du blir mätt. Färdiga såser som man köper i butik innehåller socker (överdosera inte). Väldigt viktigt att man äter så mycket ekologiskt som det går och som plånboken tillåter, gäller kött, fisk, ja allt. Därför att det annars blir för mycket omega 6-fettsyror i förhållande till omega-3 (se inlägget nedan om kolesterol och plaque). Kor, hönor och fiskar som går/simmar fritt får i sig omega-3 naturligt via gräs m.m. medans kor, hönor och fiskar som får kraftfoder innehållandes för mycket fleromättat omega-6, får för hög halt omega-6 fettsyror i köttet vi äter.

Middag:
Marinerad fläskfilé med bearnaisesås och wokade grönsaker (gärna med lite soja över). Man kan ju använda hur många såser som helst här.
 
ev. Lax i ugn med fetaost och smör + en sallad med lite råris (tar 40-45 min att koka). Någon sås med gräddfil, turkisk yoghurt eller creme fraishé är gott till fisk. Jag brukar blanda creme fraishé, majonäs och bostongurka (mums).

ev. Köttfärs blandat med ett paket philadelphiaost som man steker (blanda gärna i lök, paprika m.m. efter smak). Därefter låter man det koka lite i grädde (40% fett vispgrädde)

ev. Kyckling i kokosmjölk med kryddor och lite rotfrukter & sallad.

Kom ihåg! Försök se till att köpa produkter med så lite kemiska tillsatser som möjligt då de belastar vårat immunförsvar och kan ställa till med riktigt jävulskap då de reagerar med andra ämnen (vissa ämnen tros orsaka genförändringar m.m.). Gör gärna egen marinad, jag gjorde en nyligen på 1 tsk honung, 1 tsk soja, 1 tsk olivolja, 1 tsk krossad ingefära, 1 pressad vitlöksklyfta och ev lite hackad chili (grymt gott till kött).
Råris är ju kolhydrater men med extremt lågt GI vilket är försumbart då man t ex kokar 1/2 dl/pers att blanda i salladen. Råris är en personlig favorit för mig (finns i vanligt, rött och svart ris. Färgämnena är resultatet av olika antioxidanter) som är rik på vitaminer, mineraler (som magnesium) och antioxidanter. Det är dessutom fritt från gluten och är ett utmärkt tillskott av energi om man tränar. Se bara till att du köper "äkta ekologiskt råris". Koktiden skall vara 40-45 minuter och det skall ej vara råris som är förkokat (parboiled) och tar 10 minuter att koka.

Mellanmål: Man står sig bra på denna kosthållning eftersom man inte får blodsockersvängningar som på en kost med mycket kolhydrater. Men lämpliga mellanmål kan vara lite mörk choklad (86% kakao), ostskivor, frukt, lite nötter, te med grädde osv.

Sammanfattning:
Detta är vad jag och AnnSofie brukar äta om dagarna och som ni ser så är det inge potatis, pasta eller vitt ris. Ej heller är det bröd men om man vill äta lite bröd så rek. jag bröd gjort på dinkelmjöl som är ett glutenfritt urvete som våra magar tål bättre. Faktum är att jag brukar ta en liten skiva dinkelbröd för det är så mycket godare än vanligt bröd gjort på vetemjöl. Drick förövrigt mycket vatten.

Jag återkommer med fler recept från kokböcker inom lågkolhydratkost.
På återseende ! 
Ps. ställ gärna frågor eller kommentera inläggen, finns inga dumma frågor ni vet.

Kommentarer
Postat av: Mike

Förslag på frukost, lunch & middag av mike:



Frukost, 4 st mcmuffin med bea sås.



Lunch, Kebab tallrik på helenas med extra kebabsås och en bea sås för att dippa pommes i.



Mellan mål, extra stor pizza sallad ifrån lunchen med lite kebabsås på och pizza bröd.



Middag, Kebab pizza super på haga pizzeria med dubbel bea sås.





2009-04-07 @ 19:26:33
Postat av: Anonym

Hahaha ! Du kör väl fortfarande med dina rikskuponger Micke ?!?



/ Jocke

2009-04-07 @ 21:33:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0