Expertchatt

Tja !

Idag, onsdag den 2/12 klockan 15.00 medverkade Peter Åhnblad, överläkare och ÖNH-specialist, Doc Care i Stockholm, i Netdoktors Expertchatt. Ämnet var förkylning och infektion.
Jag passade på att fråga Dr. Åhnblad om kroppsegna ämnen som behandling mot förkylning & influensa.

Jocke: Varför tillämpas inte de kunskaper som finns från Ortomolekylär Medicin i större grad? Jag tänker på C-vit doseringar mellan 5-10 gram vid nedsatt immunförsvar.
Den dubble nobelpristagaren Linus Pauling förespråkade denna metod redan för 50 år sedan med bra resultat vilket läkemedelsindustrin förkastat då patent ej kan lämnas på kroppsegna ämnen.

Alltså, varför satsas inte mer på behandling med kroppsegna substanser i samband med influensa och förkylning?

Peter Åhnblad: Intressant fråga. De bra utförda studier jag sett ang C-vit har inte visat på särskilt god effekt förutom lite positiva resultat hos vissa elitidrottare. Jag tror att läkemedelsindustrin tittar noga på alla möjligheter att hitta behandlingar för vanliga åkommor såsom förkylning.


Jag fick alltså inget vidare svar från ö.l.
Det mest konstruktiva svar han lämnade var: Intressant fråga!
För det första tror jag inte att han läst de studier som jag hänvisat till dvs de som Pauling visade på, och de är rätt många. För det andra så har läkemedelsindustrin tittat noga i många årtionden utan att lyckats just pga att de kroppsegna substanserna är effektivare för vår organism.

Nu skall jag inte klandra Peter Åhnblad då jag inte räknat med att han skulle svara på denna fråga. De är rätt hårt styrda av läkemedelsbolagen och bygger sin tillit och kunskap därefter (komihåg: pengarna styr!!).
Jag är nöjd att han svarade och att han faktist tyckte att det var intressant vilket jag tolkar som att även han någonstans börjat inse det positiva i denna diskution, och ett underlag för läkemedelsbranchen som ej förmår att på kemisk väg förebygga och förgöra dessa bakterier och virus.

Dessutom så har jag (mig veterligen) inte sett att de studier han hänvisar till har högdoserande C-vit doser som jag efterfrågade. Kollar man på övriga däggdjur så är doser på 5-10 gram inget konstigt.


En annan fråga som ställdes och som jag vill återkomma till då jag varit aktiv på denna blogg om att inte vaccinera sig mot svininfluensan var denna:

sygnarek: Detta är ytterst oroande!
26/11 anger Sydsvenskan efter TT att: ..."Hittills har tolv personer i Sverige dött efter att ha fått vaccinet mot svininfluensan...."
Om 12 personer har dött EFTER att ha fått vaccinet, hur många har dött av själva influensa, dvs de som inte var vaccinerade?

Peter Åhnblad: Enligt Smittskydd Stockholm har 15 personer dött av den nya influensan i Sverige. Om nu mer än ½ miljon människor blivit vaccinerade i Sverige är det klart att statistiskt sett ett antal dör efteråt men det återstår att se om vaccinet verkligen var orsaken.


Va?? Återstår att se om vaccinet var orsaken??
Tänker ni som jag nu? Hur har man satt detta influensavirus i realitet? Hur har man bedömt nyttan med risken?
Varför tar man en sådan hög risk för ett oprövat vaccin mot en influensa som ej är farligare än en vanlig influensa (enbart mer smittsam)?
Lika här, han har uppenbarligen inte tagit del av de studier som visar på riskerna med vaccinet och dess värdelösa(?) effekter (se http://donsoderqvist.blogg.se/2009/september/extra-extra-om-svininfluensan.html)
Aftonblaskan publicerade häromdagen uppgifter om WHO där flera medlemmar tagit mutor från läkemedelsföretag och senast nu i samband med svininfluensan.
Dr. Annika Dahlqvist har dessutom hävdat att läkemedelsbolag planterat ut viruset i syfte att tjäna pengar!!

Chatten kan ni läsa på http://www.netdoktor.se/forkylning-infektion/?_PageId=94395

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0