Klassamhälle

Ett systematiskt klassamhälle byggs för närvarande ut i ett strategiskt tillvägagångssätt som kännetecknar adeln. Kraftiga försämringar i a-kassor, sjukförsäkringar, arbetslösa och andra från samhällets botten. Syftet är att driva bort dessa grupper av människor som de anser mindre värda. Dessa grupper utgör en kostnad för samhället och genom att dra in denna kostnad kan man finansiera skattesänkningar för höginkomsttagare, kommuner som vill bygga finare områden genom att driva bort "fattiga pack" från deras hem och gator och finansera industrier och andra företag med större lönsamhet genom kraftiga försämringar i kollektivavtalen. Allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt på andras bekostnad.

Vad betyder detta i praktiken?
Kraftigt höjd kriminalitet, större utanförskap, masspsykos i psykiskt lidande, du som anställd får sämre lön och sämre rättigheter, du blir en siffra i kapitalet och slutligen BOOM !!!! Katastrofen är ett faktum. Inbördeskrig? Revolution? Självmord? Mord?
Dessa är konsekvenserna av ett högerpolitiskt synsätt på samhället. Det slår tillbaks mot dem själva.

Det vi börjat se nu är hur det börjar byggas upp riktlinjer efter denna tragiska ideologi. Cancersjuka människor tvingas ut i arbetsmarknaden, sjukskrivna och arb.lösa är utsatta för en hetsjakt, det sociala skyddsnätet försvinner, a-kassorna försämras och privatiseringarna ökar med höga avgifter som följd. Snart har du inte råd med din sjukförsäkring (som tidigare bekostats av staten). Förmodligen försvinner allemansrätten som säljs ut i vinstdrivande syfte.

Vill vi ha det så?
Nej självklart inte.
Vänsterpartiet vill det motsatta. Vänsterpartiet vill minska samhällsklyftorna så att alla människor har samma värde, alla får en möjlighet att utvecklas som individ och bidra till samhället under sunda förhållanden, man vill ge arbetarna högre löner och bättre förhållanden genom att stärka fackförbund och ge arbetarna mer förmåner istället för de mångmiljonbonusar som vd:ar och annat styrelsefolk ger sig själva. Man vill bygga en grund som ser till mänsklighetens och miljöns bästa och inte en grund som bygger på vinstdrivande system.
Alla människor är lika mycket värda.
Alla människor förtjänar en chans här i livet.
Alla människor skall ingå i det sociala skyddsnätet.

Det finns ingen människa som vill gå hemma på bidrag, tro mig.
Jag har själv gått sjukskriven och arbetslös och det är den värsta perioden i mitt liv.
Alla människor vill ingå i en gemenskap och vi vill utvecklas. Och under de rätta förhållandena utvecklas människan.
Det finns vetenskaplig forskning som visar att människan är ett flockdjur.



Jag uppmanar dig som läsare att engagera dig. Även om du inte bryr dig om politik så kommer verkligheten ifatt dig förr lr senare oavsett om du vill det lr inte. Allt du behöver göra är att lägga din röst på vänsterblocket. Oavsett om du väljer att spöa nassar, skriva om orättvisor lr engagera dig aktivt på olika sätt, så gör du en tjänst för miljön och mänskligheten, dina barn och dina barnbarns skull.

Kommentarer
Postat av: Oskar

Nassar skall jagas, hängas ut i media och bekämpas med sina egna metoder.

Brats skall tryckas ner i skiten!

Moderater skall drabbas av elände och tvingas ut på arb.marknaden med dödens andedräkt flåsandes i nacken och stämplas som "fuskare", "bidragsberoende" och "falska".

2009-12-11 @ 12:40:50
Postat av: Tyke

Jag älskar när du postar den här typen av inlägg! :)

Det ger människor en VILJA att påverka och förändra de orättvisor som finns runt oss i samhället och drar fram skiten i ljuset!

Jag tror inte ( de flesta ) människor röstar och gör de vidriga val de gör idag av illvilja eller ondska, de gör det för att de inte vet bättre pga "elitens" ( läs; Överklassens, Borgarnas, Nazisternas mfl. ) ansträngningar att dölja hur de beslut de tar påverkar de "svaga" i samhället. Och de "svaga" och utstötta är en grupp som ökar varje dag i kapitalets tjänst medan de rika roffar åt sig mer och mer! Det jag vill säga till dig Jocke är kort sagt: Bra jobbat och tack för en läsvärd blogg!

Du är som ett socialistiskt lexikon :)

Skriv gärna dina tankar om vad som sker just nu i Köpenhamn ( Cop15 ).

2009-12-11 @ 20:49:36
URL: http://kissmezlatan.com
Postat av: jocke

Tyke



Jag tror inte heller människor gör sina politiska val av illvilja lr ondska. De är vilseförda av falska budskap och lögner. Kort sagt; de är lurade!

Tack snälla, för dina fina ord, det värmer verkligen.

Tror ej jag är ett socialistiskt lexikon ;) utan en person som ser igenom borgarnas lögner och taktik.

G-8 mötet i Köpenhamn skall jag ta upp i ett inlägg, tack för tipset.

2009-12-11 @ 21:32:13
URL: http://donsoderqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0