Angelo Moratti

5 nov 1995 föddes Angelo Moratti alltså för exakt 100 år sedan.
 bilden tagen från http://www.inter.it

Han tillträdde som president för Inter 1955 som den rike oljemiljonär han var. Enligt Nacka var han mer som en kompis än chef.
Under Angelos era i klubben lyckades klubben vinna sju stora titlar i mitten av 60-talet (tre ligatitlar, två Europacuptitlar och två VM-titlar) och fick titeln "världens bästa klubblag" med den klassiska uppställningen:
Sarti, Burgnich, Facchetti, Bedin, Guarneri, Picchi, Jair, Mazzola, Milani, Suarez och Corso.

Han son Massimo Moratti är idag president för Inter och känd för att vara en riktig gentleman som jag själv fått erfara då jag besökte Inters träningsläger i Varberg för ett par år sedan. Massimo skakade hand med alla de fans som ville hälsa på honom (och det var ett par hundra) och han var mycket hövlig.

Historier från Milano bevittnar om hur Massimo med sällskap gått ut på restauranger för att äta men då dessa
restauranger varit fullbokade och restaurang-ägarna bett andra kunder lämna restaurangen till förmån för Massimos sällskap (som ansågs finare) så har alltid Massimo avböjt detta för att sedan gå på ett utehak i "mindre" fina kvarter. Allt ifrån vanliga kebabstånd till hamburgerkedjor har haft denne gemytlige herre som kund och han är mycket uppskattad i Milano, även av Milan-supportrar.

Massimo är idag miljardär och med tanke på hans väluppfostran så kan man tänka sig att Angelo var en förebild för Massimo och en tillikes framstående gentleman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0