M-teorin


kvantfysik och medvetande av Deepak Chopra


Symphony of science


Epigenetic Control

Jag är väldigt imponerad av Bruce Lipton (cellforskare) och här ger han sin syn på den nya biologin och att medvetandet styr över generna.

Heavy Rain

Haha den här recensionen av spelet heavy rain är helt vrickad. Vad f*n snackar han för goja. Jag har själv köpt spelet och tycker också det är helt okej, men ja....


Anja Pärson

Måste bara hylla denna tuffing. Vilken bragd!!
Jag är så grymt imponerad. Efter en sådan fruktansvärd vurpa, komma igen dagen efter (!) och ta brons i superkombinationen (störtlopp+slalom). Ja det spelar ju ingen roll om hon tar medalj eller inte, bara det att hon har psyke att ställa upp är helt fenomenalt !

We are cells in a larger organization called humanity

Jag vill publicera några föreläsningar där Dr. Bruce Lipton, som forskar om celler, förklarar den kunskap som kommer revolutionera den framtida mänskligheten, och som jag påpekar ofta om här på bloggen i form av kvantfysik, högre medvetande, informationsfält m.m. Vetenskapen står inför ett regimskifte där forskningen går så starkt framåt att detta är oundvikligt och kommer ändra dogmer inom inte bara vetenskapen utan framförallt läkemedels- och medicinen.

Jag föreslår att ni lägger er ner och lyssnar på dessa 8 avsnitt (kanske ett lr två per kväll) i lugn och ro. Detta sätter verkligen pricket över i:et på alla korkade nazister som tror på rasbiologer och att generna styr raserna, Charles Darwin och andra uråldriga koncept som lever kvar i konservativa normer. Hela den nya vetenskapen kommer radera ut alla fundamentala koncept allt eftersom, det är oundvikligt. Informstion och kunskap är allt!

del1, del2,  del3, del4, del5, del6, del7, del8


Halfpipe

Hej !

Fick en pratstund med Klas Beyer inför kvällens sändning på eurosport där han skall kommentera. En hel del flippade tricks kommer bjudas i halfpipe kvalet, var så säkra.
Ikväll smäller det alltså, så jag passar återigen på att göra reklam för sändningen på Eurosport kl. 22

Hittade detta klipp på kusinen

OS

Hej !

Olympiska spelen har börjat och jag fick nyss reda på en god nyhet. Jag har tidigare intervjuvat http://donsoderqvist.blogg.se/2009/november/varldscup-tavlingen-pa-stockholm-stadion.html min kusin Klas Beyer som dömer i världscupen i snowboard, här på bloggen.

Klas kommer nu att kommentera både herrarnas och damernas halfpipe på Eurosport under olympiska spelen.
Dessutom kommer Klas själv tävla i Europacupen i Krasna Gora i Mars för Sverige.
Grattis Klas !!


Kokosfett

Idag inhandlade jag kokosfett och såg senare på kvällen ett högintressant inlägg på denna blogg från Anki Sundin
http://ngruppen.blogspot.com/2010/02/skillnad-pa-fettsyra-och-fettsyra-om.html

I inlägget står det om de så kallade MCT (medellånga triglycerider) som det finns rikligt av i kokosfettet. De har en effekt på hälsan som är mycket bra (kolesterol, fettomsättning m.m), utöver de mineraler, vitaminer och antioxidanter som det också finns gott av i "naturligt" kokosfett.

Studier !

Hej på er !!

Studerar kost näring hälsa på högskolan kalmar just nu och hinner ej med så många inlägg då jag samtidigt jobbar på sidan om.

Jag ber om ursäkt för detta men kommer givetvis fortsätta med mina inlägg framöver och jag har bara mer kött på benen för varje dag, så en massa spännande ämnen kommer dyka upp på bloggen.

Mvh Jocke

Omega 3 och schizofreniDetta inlägg presenterades på www.kostdoktorn.se och visar en nyutkommen studie som visar på ytterligare fantastiska resultat med Omega 3 (fiskolja).
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen:
- Finns det något tillskott jag rek. som allra mest så är det fiskolja.

Dock så har jag på slutet efter all ny info om mikronutrienter insett vikten av hur otroligt viktigt det är med rikliga mängder av dessa ämnen. Ta vit-D t.ex. som inte går nog att påpeka vikten av. Jag har upprepade ggr visat på hur viktigt det är för vår hälsa och länkar finns till vänster på denna sida om all info. Dock känner jag att jag vill åter-uppmärksamma en liten video-notis som visar på all fantastisk effekt som vit-D har mot mängder av sjukdomar och besvär:Om vi återgår till studien om omega-3 så kan tilläggas följande:
Studien visar att tillskott av bara 1 gram Omega 3 fett per dag verkar kunna skydda mot schizofreni. Det är en väl designad dubbelblind studie och resultatet var tydligt.

Dagens Medicin: Fiskolja skyddade mot psykos 

Mer kan ni läsa här:
http://www.kostdoktorn.se/omega-3-och-schizofreni

Studien:

Amminger G, et al. Long-Chain w-3 Fatty Acids for Indicated Prevention of Psychotic Disorders. A Randomized, Placebo-Controlled Trial. Arch Gen Psychiatry. 2010;67(2):146-154.
RSS 2.0