Grande INTER (Campioni d'Europa) !!!

Inter grundades 9 mars 1908 av en grupp italienska och schweiziska fotbollsspelare som lämnat Milanos cricket- och fotbollsklubb (i dag AC Milan), efter att denna klubb beslutat att endast italienare skulle få spela i klubben. Klubben grundades på idén att alla oavsett ras, religion eller ursprung skulle få delta, således valde man namnet Internazionale Milano. Klubben fick snabbt smeknamnet La Beneamata, de älskvärda i folkmun. Inter vann sitt första seriemästerskap redan 1910.

Inter vinner det första seriemästerskapet efter det första världskriget när man slår Livorno i finalen med 3-2. Men kort därefter tvingas klubben att byta namn när fascisterna kommer till makten i landet, eftersom namnet "Internazionale" påminner alltför mycket om den kommunistiska tredje internationalen. 1928 går l'Internazionale F.C. samman med l'Unione Sportiva Milanese och byter såväl namn som dräkter. Under några år kallas klubben l'Ambrosiana, och under detta namnet vinner man 1930 sin tredje mästerskapstitel. Namnet ändras några år senare till Ambrosiana Inter, som behölls fram till 1942 då klubben tog tillbaka till sitt ursprungliga namn.
1979 blev San Siro omdöpt till Stadio Giuseppe Meazza.

Europacupen för mästarlag vann Inter 1964 och 1965. Första året vann laget finalen mot Real Madrid. Andra året spelade Inter finalen på sin hemmaarena Stadio Giuseppe Meazza och vann mot Benfica.
Klubbens ägare under perioden var Angelo Moratti och nu har alltså sonen Massimo Moratti följt i pappans fotspår och vunnit det största ett klubblag kan göra, nämligen champions league. Grande Massimo !!!



Själv hade jag laddat kvällen med öl och diverse utsmyckningar


Det är ett fantastiskt skickligt lag Inter mönstrat detta år och det är givetvis José Mourinho´s förtjänst att de kan titulera sig europas bästa lag. Det är dock några avgörande punkter som dyker upp hos mig, nämligen;

1. Moralen !! Den inställning laget visat upp är bland det häftigaste jag sett och den har inget annat lag varit i närheten av.

2. Försvarsspelet !! Helt outstanding....

3. Effektiviteten !! Med en spelare som Diego Milito så har man fått ut maximalt med skicklighet och effektivitet i de avgörande momenten.

4. Bredden !! Bredden på truppen har varit helt avgörande för att ha mäktat med detta.

5. Ledarskapet !! Mourinho har tagit på sig fokus och skapat vi mot dem - känsla och skapat psykologisk fördel i de avgörande matcherna.

6. Taktiken !! Återigen Mourinho

Vad måste då bli bättre till nästa år ?
Först och främst vill jag se en förnyelse i Italiensk fotboll, ett modernare spel och ett publikvänligare spel. Italiensk fotboll har blivit förknippat med tråkig försvarsfotboll och det med all rätt. Om de ska locka mer publik är det ett måste och där har förbundet mycket att jobba på.
Dessutom är de illa tvugna om de skall ha någon chans i europa. Man kan inte räkna med att ett lag skall upprepa det som Inter lyckats med i år.

Satsa nu långsiktigt Inter. Låt inhemska ungdomar släppas fram och bygg ett storlag med italiensk prägel. Ni har nu vunnit allt som går att vinna och släpp därför pressen och satsa klokt.

Årets Inter har haft en minst sagt internationell prägel där sydamerika dominerat laget.

Grazie per questo anno!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0