Protein

Halkar ofta in på raw food nuförtiden och det här med protein. Protein är komplex och starka kedjor av aminosyror, vilket är väldigt energikrävande för våra kroppar att bryta ner. Har kikat på många klipp på slutet angående detta och det slående och kanske självklara är:
Varför inte äta aminosyrorna direkt istället för att äta protein som bryts ner (energikrävande) till aminosyror, för att sedan användas av kroppen för att bygga vävnad (muskler bl.a), hormoner osv ?
Vart kryllar det av aminosyror ?
Oprocessad mat som inte är tillagad. Frukter, grönsaker, bär m.m är fullproppade med (enzymer) aminosyror. Har du någonsin sett en undernärd och tanig gorilla, t.ex ? ;)
Vet inte om biokemin är lämpad för alla, men visst finns det en poäng i detta ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0