Kalori vs Hormoner

Detta klipp visar en bra förklaring till varför en kalori in inte är lika med en kalori ut. Om du är överviktig är det inte för att du äter mer kalorier eller för att du förbrukar mindre kalorier.
Detta är svårt att acceptera i byggarkretsar men det kommer ej att kunna bortförklaras varesig av läkemedelsföretag eller industrier med ekonomiska intressen, så som varit fallet i många år nu. Utvecklingen går framåt, liksom kunskaperna.
Vi går mot ett genombrott/uppvaknande (kalla det vad ni vill).

Livsmedelsverket är ute o cyklar!
Kolesterol är jättebra och har inget med hjärtattacker att göra!
Mättat fett är ofarligt i rimliga mängder!
Glukos och andra sockerarter är boven i dramat med inflammationer och hjärtattacker!
En kalori in är INTE = en kalori ut

Detta är bara en av många faktorer till en bra hälsa. Hormonsystemen och genetiska anlag har en svår och kompliserad roll i sammanhanget och jag kommer presentera min analys inom en snar framtid........


Kommentarer
Postat av: Pär

Fanns några frågetecken där i.



Dels säger han "the body converting carbohydrate to fat". Detta är för mej felaktigt då kroppen vid en normal kost endast lagrar 3-4% (vill jag minnas) av kolhydraterna i kosten till fett. Det är endast vid en extremt kolhydratrik kost (fettsnål) som kroppen börja lagra kolhydrater som fett - de novo lipogenes.



Sen säger han även att när man äter kolhydrater så höjs blodsockret och kroppen skickar ut insulin för att sänka blodsockret och som vi båda vet så är en av insulinets uppgifter att lagra fett. Men, som vi pratade om tidigare så har även protein (framför allt vassle) ett högt II-värde, mycket högre än till exempel socker. Så det argumenten känns som att det faller också.



Läs även dessa:

http://traningslara.se/blogg/finns-det-en-metabol-fordel-del-i/

http://traningslara.se/blogg/finns-det-en-metabol-fordel-del-ii/

http://traningslara.se/blogg/finns-det-en-metabol-fordel-del-iii/



Där visar han på studier som gjorts där några försökspersoner fått äta lchf och några lfhc och det visade sej att deras ämnesomsättningen inte ändrades pga makarofördelningen mellan kolhydrater och fett. Vilket också är relevant i sammanhanget då han (han i klippet) påstår den raka motsatsen.



Jag ändrar inte min åsikt förens jag får se källa på det han påstår =)

2009-08-07 @ 01:08:02
Postat av: Jocke

Hej Per och tack för din kommentar!



När jag började intressera mig för kost&hälsa så läste jag mestadels böcker om idrottsnutrition och jag var länge övertygad om att en kalori in = en kalori ut osv...

När jag sedan läste litteratur från doktorer, proffessorer, biokemister och andra näringsfysiologer m.m så började jag se att det inte var så himla enkelt och att hormonsystemen spelade en större roll än energiintaget.

Som jag sade till dig tidigare så tror jag inte heller att det är så enkelt som lchf-anhängarna påstår heller, även om de uppvisar strålande resultat. För vilka av dem uppvisar strålande resultat? Jo framförallt de med det metaboliska syndromet!

För dessa personer gäller ju inte an kalori in = en kalori ut då de äter mer kalorier utan att förbruka mer och ändå tappa i vikt.

Jag vet massor av studier som visar för och nackdelar med lchf/lfhc och min tilltro till studier i allmänhet har sjunkit rejält. Om jag skall ta studier på allvar så skall en oberoende instans från samhället bestående av forskare som inte är finansierade av någon/något (förutom skattepengar) utföra den forskningen oavsett om det gäller kost, miljö lr medicin osv.

Livsmedelsverket är ett jävla skämt där rössner & CO är sponsrade av kolhydratrika källor och där de sitter med i styrelser som McDonalds, WASA m.m.

Vidare har evolutionsläran en större faktor i detta än man tidigare förkunnat enligt mitt tycke (kommer presentera min tes om detta inom ett par månader här på bloggen).

Sedan vill jag bara kommentera Jacob Gudiols inlägg. I hans studie som han presenterar om lchf vs lfhc så dyker mina frågor upp:

I studierna nämns inget om personernas kroppssammansättning? Inget om någon av tex kvinnorna tränar regelbundet eller framförallt om någon av personerna lider av det metabola syndromet? Tappar båda grupperna i kroppsfett eller muskelmassa? Äter någon av personerna medicin? Har någon av personerna Diabetes?

Han påstår att det inte går att bevisa metabola fördelar och jag vet inte vart han hållit hus senaste tiden för socialstyrelsen har godkänt lchf som behandlingsmetod mot övervikt och diabetes typ 2, efter studier som uppvisat såpass bra resultat. Vill han påstå att kalori är kung så får han gärna göra det, jag tror det inte.

Jag har sett studier på raka motsatserna som jag undrar om de bara haft personer som har metabola syndromet, då de ger så bra resultat.

Här är några intressanta artiklar:

http://kolhydrater.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=6f68f7f6-5383-48af-85cf-2857a866a5f1 (intressanta inlägg)

kaloriarinteen_kalori.PDF" rel="nofollow">http://www.jobbpartiet.se/pdf/Enkaloriarinteen_kalori.PDF

Sedan återkommer frågor:

Varför reagerar så många otroligt kunniga personer (proffesorer, biokemister, nutritionister, doktorer och andra specialister) mot kostråden och kolhydrater i synnerhet. Kolhydrater är ju inte essentiella och det verkar ju inte bara vara vikten som förbättras utan även hälsan i övrigt. Titta gärna på klippet colesterol myth och lyssna även på Jonas Coltings ljudklipp här på bloggen.

Ha det bra!

Mvh Jocke

2009-08-07 @ 22:25:30
URL: http://donsoderqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0