Trum Trum ........

Trum trum mot lärdom vi gå, trum trum slv:s klockor börjar slå !!

Vad är nu detta ?
SLV = Livsmedelsverket

Diabetes typ 1 ökar lavinartat i Europa och dessutom allt längre ner i åldrarna. Och detta i tider då lightprodukter utan fett aldrig varit större. Hmm
Rössner å grabbarna i slv säger att det ändå måste bero på att gemene man & kvinna ändå äter för mycket energirik kost och då menar de fett som innehåller 9 kcal/g mot kolhydrater och proteins 4 kcal/g. Vi fuskar alltså och lyder inte slv:s goda råd heter det. Kan ju aldrig vara snabba kolhydrater och fleromättat fett:s fel. Inte heller tallriksmodellen................   ;-)

Kunde inte sagt det bättre än Jonas Colting (se länk nedan):
- How can something we always been eating suddenly be bad for us ?

Jag skriver denna blogg för att upplysa om vad jag vet och uppmanar er till att fundera på vad ni stoppar i er och inte förlita er på vad ni hör i media eller vad myndigheter anser vara bra för oss. Ett par stycken i slv sitter t ex i bolag som McDonalds och Wasa båda vinstdrivande kolhydratkällor. Hur kan man få göra det om man sitter i en myndighet undrar jag? Och hur kan man vara jäv i en sådan position?
Läkemedelsbolag tjänar mycket pengar på diabetesmedicin och blodförtunnande m.m. Kan det vara så att dessa herrar får bonusar från läkemedelsföretagen för deras vinstdrivande rek.
Inte vet jag! Och inte du heller! You do the math.........
I rest my case.

Slutligen vill jag tacka redaktionen på www.blogg.se för att ni utsett mig till vinnare i mms-tävlingen och dessutom vill jag säga att ni gör ett förbannat bra jobb med hela siten blogg.se

Ha det bra !!
Mvh Jocke

Politik del 2

Hej !

Vill rätta till en del saker nu när adrenalinet sjunkit och krutröken lagt sig. Jag menar förstås inte att alla borgare skall dra åt helvete, det var vulgärt och ointelligent sagt.
Jag säger inte att vänsterblocket är perfekt, långt ifrån. Miljöpartiet vet man ju inte vart man har beträffande skatter o dyl.
Vad jag efterlyser är en värdegrund att jobba efter. Jag förstår ju att de flesta borgare anser att deras åsikter är det bästa för människor i längden och för deras egen plånbok i stunden.

DOCK !!! , och lyssna noga nu, vad jag menar med värdegrund. Miljöpartiet har den viktigaste frågan på agendan: MILJÖ!
Vi har en planet som vi skall samsas och leva på, hur tycker ni att det går? = Värdegrund 1
Vänsterpartiet vill utgå från människors lika värde och rensa bort klasskillnader och orättvisor i samhället! = Värdegrund 2
Är inte det en grundpelare, platå, utgångspunkt eller sunt moraliskt tänkande att jobba vidare efter?
- Jag tycker det. VÄRDEGRUND

Hur fan blev det så här nu då ? Jag skulle ju skriva om kost......skall jag börja om från början eller skall jag fortsätta detta inlägg.?.!
- Hi ! My name is Johnny Cash........... Ä va fan , skiter i detta nu.....
Återkommer med nytt inlägg senare, hej på ett tag .

Intervju med triatleten Jonas Colting om LCHF

http://www.thelivinlowcarbshow.com/shownotes/wp-content/uploads/llvlc262-jonas-colting.mp3

politik

Hej !

Ursäkta, jag måste få ventilera mig. Detta hör ej hemma på en blogg om kost men ändå.
Jag är så förbannat trött på de borgerliga partierna.
Hörde nyss att folkpartiet ej ville låta folk som vill bättra på sina betyg på komvux att få den möjligheten.....??? Och det kommer strax efter att de borgerliga partierna gjort om systemet så att vissa ämnen ej kan tillgodogöras i ett slutbetyg av olika orsaker.
Ex. Jag hade sökt en massa kurser till hösten på mitt slutbetyg som jag kompleterade på komvux. Nu fick jag beskedet att slutbetyget ej är godkänt då jag har två datakurser som är för identiska för att det skall vara godkänt. Innan den borgerliga regeringen regerade var alltså mitt slutbetyg godkänt.
Detta betyder att jag nu måste läsa en kurs om psykologi på 50 gymnasiepoäng för att få mitt "nya" slutbetyg.
Glad sommar önskar borgarna!!!

Och jag skall läsa näringslära!! (?) Vad gör detta nya system för nytta? Fattar ni, så förklara gärna för mig. Nu får jag läsa detta under sommaren.
Nu skall jag säga lite vad jag anser om borgare....
Vi börjar med centerpartister: Dra åt helvete!!!!!
Och sedan moderater: Dra åt helvete!!!!!
Och sedan kristdemokrater: Dra åt helvete!!!!!
Och sist folkpartister: Dra åt helvete!!!!!

Slutord till de borgerliga -> Ni är fanimig de största hycklarna som regerat Sverige. Folkpartisterna äcklar mig så in i helvete, med sitt moraltänkande och fina leverne där smutsiga ord och klassamhällets verkliga ideal följer som en växande cancercell i verklighetens vardag. Ni snackar så mycket skit om ordning och reda, regler hit och dit där det ALLTID ställer till med besvär för den fattiga, enkla människan. Fyfan va vidrig er politik är!

'Vad alla ni borgerliga as har gemensamt är att ni har en förvrängd människosyn (JO, DET ÄR SANT, NI HAR BARA INTE INSETT DET ÄNNU). Eran politik straffar de svagaste, fattigaste, sjukaste och de som undergräver sig de lagar och regler som ni anstiftar i tron om att ni skapar ett tryggare och mer välnärt samhälle.
Försäkringskassans hårda riktlinjer, Ipred, komvux, sänkt skatt och dyrare avgifter där de rikaste gynnas (listan kan göras lång).
Ni sparkar på de som redan ligger. Eran politik bottnar i en gemensam nämnare: Vinst!

Varför tror ni vi har miljöproblem? -> Vinst !! (ekonomiska intressen skiter i milön)
Varför har vi rika och fattiga? -> Vinst!! (ekonomiska intressen skiter i hur andra har det ställt)
Varför finns det krig? -> Vinst!! (i bakrunden ligger ekonomiska intressen och religion)
Varför finns det tillsatser i maten? -> Vinst!! (ekonomiska intressen skiter i miljöförstöring och sjukdomar)
Varför finns cigaretter att köpa om nu samhället värnar om oss? -> Vinst!! (Katching....tobaksindustrin skiter i kostnader som mänskligt lidande och samhällskostnader i form av sjukvård)

Marit Paulsen (folkpartist) vill avskaffa ekologiskt jordbruk och satsa mer på jordbruk med giftbesprutning så att fler fattiga kan få jobb.
Jag har några frågor till Marit:
- Var ska människan söka jobb någonstans när vi inte längre har en planet att bo på pga gifter och miljöförstöring?
- Är det ekologiskt jordbruks fel att planeten är överbefolkad eller att planeten är kapitalistisk?
-Ekologiskt jordbruk finns pga människor som du Marit, ekologiskt jordbruk vill ha en giftfri miljö och en odling helt fri från tillsatser som kan skada miljö och människa. Dessutom vill rättvisemärkt förbättra villkoren för de fattiga arbetarna som står i denna giftiga oas och arbetar i fruktansvärda förhållanden med pisslön, en tillvaro som du vill utöka.
-Av alla saker att angagera sig i för en bättre värld så väljer alltså FOLKPARTISTEN Marit Paulsen att hoppa på ekologisk odling.!?
Kanske skulle du börja angagera dig i varför vi är överbefolkade eller dyligt men så är du ju folkpartist och därför har jag inte så stort hopp för dig.

Så ser den borgerliga verkligheten ut på planeten jorden år 2009. Jag hoppas av hela mitt hjärta för mina kommande barn och barnbarn osv. och miljöns skull att det kapitalistiska samhället går under. Om den inte gör det går vi ju under ändå, så det är ju en väldigt destruktiv politik som håller på att förgöra våran planet.
Jag hoppas människan VAKNAR och agerar mot detta konsumtionssamhälle där det materialistiska och ytliga har störst anseende. Jag hoppas det tynar bort som en cancercell som förgörs av ett vaccin.

Jag representerar den enkla människan, kommer alltid att rösta för ett rättvisare samhälle där klasskillnader och miljöförstöring ej existerar. Ett samhälle där alla har lika stora möjligheter oavsett om man föds med efternamn som Kamprad eller Gunnarsson.

Tack för mig !
Mvh/ Jocke

Fruktos som sötningsmedel

Tja!

Fruktos har lågt GI, men kroppen hanterar fruktos annorlunda, nämligen att levern tillverkar mellan tre och femton gånger mer fett än vanligt.
En stor del av de kolhydrater som folk äter och dricker idag är i form av högfruktossirap och tillsatt socker, som till hälften eller mer består av fruktos.
Sylt, godis,saft och läsk är sådana exempel.
Åt dock frukt och bär i rimliga mängder då de innehåller vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter.

Fruktos påverkar hormoner som styr mättnad och hunger, två av dessa är leptin och ghrelin. 
När du äter ökar frisättningen av leptin som gör att du upplever mättnad.
Ju mindre leptin som flyter omkring i blodet, desto hungrigare blir du.
Fruktos minskar också leptiner, vilket kopplar ihop fruktos med ökad hunger.

Om man inte ätit på ett tag ökar ghrelin, vilket är en viktig hungersignal. När du äter minskar ghrelinet och bidrar till att du känner dig mätt. Kolhydrater i allmänhet minskar ghrelin, så att du får mättnadskänsla.
Fruktos däremot, är inte så bra på att minska ghrelinet, vilket gör att du inte blir lika mätt av fruktos som av andra kolhydrater.
En del frukt och grönsaker ökar ghrelinet. Tomater, morötter, gurka, äpple, kiwi och banan är exempel på frukt som ökar ghrelinet och som kan göra dig hungrigare.
Det är dock väldigt nyttigt och skall absolut ätas men för mycket av fruktos gör oss tjocka. Så undvik läsk, godis, saft, bakelser och sådana i största mån och ät istället frukt, bär och grönsaker.

Mvh / Jocke

RSS 2.0