Det pågår tragedier i Sverige just nu

Skriv på protestlistan som du hittar på vår hemsida: www.protestera.org Sjukdom och skador är ingen immun mot. Inte ens du. Även du kan drabbas av sjukdom och behöva sjukpenning! En trafikolycka kan vända ditt liv på ett ögonblick! Vill du stå där då utan sjukpenning? Bara för några hundralappar mer i skattesänkning? Dina skattelättnader betalas bl.a. av att svårt cancersjuka måste söka jobb i hela landet.

 

Det är inte klokt hur man behandlar sjuka idag. Det finns bara en enda sanning i det som pågår med sjuka idag och det är de sjukas egna berättelser, så ta dig tid och lyssna på de sjuka. Det är oansvariga, ogenomtänkta samt omänskliga beslut som ligger till grund för denna protest och oavsett vilka som sitter vid makten ska vi ha regler i sjukförsäkringen som är mänskliga. Alla politiker och Försäkringskassan bär ett ansvar för det som sker med sjuka idag. Besluten Försäkringskassan tar idag överensstämmer oftast inte med den verklighet många sjuka lever i vilket får förödande konsekvenser för många sjuka. Vi kan inte ha regler i en sjukförsäkring som skickar sjuka människor till arbetsförmedlingen eller tvingar dem bli hänvisade till socialen.

 

Oavsett vilken partitillhörighet vi har så måste vi väl ändå ha så mycket kurage så att vi kan säga ifrån när våra politiker och försäkringskassan gör så uppenbara fel som får förödande konsekvenser för sjuka människor. Om meningen med denna reform var god, då har något gått väldigt snett. Kommentaren ”Vi vill inte betala för dem som inte vill jobba” möter man ofta och den kommentaren köper jag. Men nu är det inte dessa vi menar i vår protest, utan det vi syftar på är sjuka människor som tvingas att jobba eller att leva på socialbidrag trots att de är sjuka och har giltliga läkarintyg som man idag inte tar hänsyn till. Dessa människor vill inget heller än att kunna jobba om de bara fick vara friska. Det finns även de som försöker jobba trots sina besvär fast de kanske inte borde göra det. Det är en stor skillnad på att inte vilja och inte kunna jobba, idag drar man alla över en kant och kallar de sjuka för fuskare. Vad ni än gör, sitt inte tysta, utan reagera, protestera och agera efter din förmåga, gör vad du kan och orkar med. DET FÅR VARA NOG NU!!! Med vänlig hälsning från en medmänniska

 

Jag länkar även till denna pdf-fil som avslöjar Alliansens smutsiga politik och beslut kring de nya sjukförsäkringsbesluten. http://protestera.org/sammanstallning/sanningen_om_alliansens_sjukregler.pdf


Kommentarer
Postat av: Jocke

Tack Tyke för denna mycket bra skrivna text och initiativ, den faller helt i smak med det förakt jag har mot borgerligheten och dess människosyn.



REGERINGSSKIFTE 2010 !!!!!

2010-08-04 @ 21:39:30
URL: http://donsoderqvist.blogg.se/
Postat av: TyKe

Vi måste dra fram skiten i ljuset så folk förstår vad de ställer till med när de röstar på borgarsvinen!

Jag säger som Emil i Lönneberga: "Stackars den som är fattig, Alfred"!

2010-08-05 @ 01:27:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0