Vad händer år 2012 ?

Det finns många spekulationer och teorier om vad som kommer hända 2012.
Här kommer lite fakta som jag kopierat ur ett forum (www.2012forum.se). Besök gärna detta forum om ni vill läsa vidare om olika teorier och fakta.


1: Planeterna befinner sig i en rät linje 12.21.2012


Fakta: Detta händer vart 25,920 år, så det är inget nytt. Eftersom många arter (inkl Homo Sapiens) har överlevt detta tidigare så finns det väll inget att oroa sig för? Eller??
För 2000 år sedan (Jesus-tid), fanns det ca 200-300 miljoner människor på hela jorden; naturligtvis betydligt färre 25,000 år sedan. Det jag försöker säga är, det är inte lätt att uppskatta vad som hände sist, eftersom inga referenser finns att jämföra med (Inga ruiner ifrån stora städer/civilisationer, inga skrifter som berättar om händelsen).Det är möjligt att inget speciellt inträffade sist, eller var det totalt kaos?

Maya-kalandern slutar 2012. Kom ihåg att deras tusenåriga almanacka har visat sig vara mer precis än vår moderna (när det gäller att förutse solförmörkelser osv). Varför valde dom att sluta räkna tid just detta år?

Värsta som kan hända?
Vissa tror att planeternas gemensamma dragningskraft kan utlösa en enorm kavalkad av naturkatastrofer. Hur då? Visste ni att bara månens dragningskraft avgör när vi har låg samt högvatten här på jorden?.
At times of full Moon and new Moon, when the Earth, Moon and Sun are all in a line, the tides are greatest. The high tide is highest and the low tide is lowest. These are called Spring Tides. The name is connected to the sort of spring where water wells up out of the ground."-BBC.

Vad händer då när ALLA planeter är i linje?? :!:

Vissa tror även att dragningskraften mellan planeterna kan också utlösa en sorts "extrem solstorm".
Se nedan.



2:Solstorm/solvind


Fakta: Jorden är skyddad av ett magnetiskt fält som skyddar oss ifrån solens allra farligaste/radioaktivaste strålar. Solen får (precis som en vulkan) massiva utbrott ibland, där den kastar ut mängder av energi (se http://sv.wikipedia.org/wiki/Solvinden).

Värsta som kan hända?
Sådana här utbrott inträffar i cykler; ganska regelbundet (vart 11 år).
Jaha!? så varför skulle vi inte överleva nästa då? Pucko!? :|
Jo det ska jag berätta, kraftiga solvindar påverkar elektrisk utrustning mycket negativt. Teknik som mobiler,generatorer, datorer,datorchip och satelliter förstörs. Under 2000-talet har vi lagt våra liv; till stor del i teknikens händer. Hela vår infrastruktur är på något/alla plan beroende av elektricitet och modern utrustning. Kan ni tänka er ett Sverige utan ström i flera månader, eller rent av flera år? Vårt samhälle skulle krascha; och människor skulle få klara sig själva. Hur många kan överleva utan statens hjälpande hand?

Inslaget handlar främst om USA, men solen skiner även i Sverige..typ :roll:






3: Klimatet:


Fakta: Att det är stora skiftningar på gång i jordens klimat är det inget tvivel om längre. Trots detta så lever många människor i förhoppningen att deras handlingar inte kommer hinna ifatt dem. Snälla snälla snälla, alla ni som råkar snubbla in i denna text, se denna dokumentären! Ni kommer inte ångra er!

:arrow: :!: http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU :!:

Den visar inte bara hur allt hänger ihop, men också hur ALLVARLIGT läget verkligen börjar bli! Tar upp bland annat, bristen på färskvatten, Nord/sydpolens raska försvinnande, och hur permafrosten i världen håller på att töa.

Värsta som kan hända?
Permafrosten är något som bokstavligen ligger och puttrar i mitt medvetande. I dokumentären nämner forskare att den kan påverka klimatet med oanade krafter inom ca 10 år (kanske redan så tidigt som 2012?). Forskare vet helt enkelt inte riktigt vad som kommer hända. Detta låter inte bra i mina öron..

Här kommer en liten till filmsnutt som summerar allvaret:



http://www.dn.se/nyheter/5-grader-varma ... r-1.538662



Källförteckning:
http://www.2012forum.se/viewtopic.php?f=9&t=22

Kommentarer
Postat av: TyKe

TACK för att du följer dina läsares önskemål ;)

Har inte riktigt satt mig in i detta inlägget än men det verkar onekligen spännande/faschinerande!!



Tycker faktiskt att det är lite otäckt med de saker du har visat mig inom bla. Kvantfysik och Kost! Skrämmande att allt man trott plötsligt kan ställas på ända! Att skolor/media/politiker/kapitalet undviker att beröra ämnena rörande de nya upptäckterna innom kost- och läkemedelsforskningen så till den höga grad att Vi Folket är (o)lyckligt ovetande om att vi utnyttjas för överklassens ekonomiska girighet och bara är siffror i statistiken! Det är dags att öppna ögonen nu folk och se till att ta tillbaka makten! För det är Folket som SKA besitta makten i sammhället och INTE ett fåtal vidriga grisar som styr likt diktatorer i nuvarande form.

UPP TILL KAMP! RÖSTA VÄNSTER, SLÅ TILL HÖGER!

2010-05-14 @ 22:15:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0